Geschiedenis

Als klein meisje ging Sonja 1 keer per jaar met haar moeder naar Lord Nelson (voor hen die het nog kennen) in Turnhout een koffie drinken.  Sonja droomde ervan hoe leuk het zou zijn om iemand een mooie, lekkere koffie te kunnen serveren.

De zin om iets te ondernemen was geboren.  En die droom werd werkelijkheid toen Sonja en Luc samen op 24 december 1983 het café van Mon Schoeters kochten op de Molsebaan.  Ze gaven het de naam 'Tinkse, naar het kleine klokje in de kerktoren dat tinkt.  Het werd een gewoon dorps- en stamcafé met goedlachse klanten, jong en oud.  Sonja en Luc tapten 10,5 jaar pinten, het was leuk, heel leuk.  Maar een ondernemer onderneemt.

In 1993 kochten ze het huis van Nestje Minnen, de gewezen directeur van Brouwerij Campina.  Daar startten ze op 23 juni in 1994 hun tweede zaak, taverne - eetcafe De Campina.

Ongeacht het succes wilde Luc een eigen klein cafeetje bouwen.  Het kleine cafeetje werd echter een groot gebouw op een historische plaats in Dessel waar voordien Melda Minnen in de gekende Herberg Het Oud Huis jarenlang café had, pal naast de afgebroken gebouwen van Brouwerij Campina en aangrenzend aan het Campinaplein.  De naam De Campina verhuisden ze natuurlijk mee naar de overkant van de markt.

En ja hoor, al sinds 11 april 2007 soigneren ze daar hun trouwe klanten, nu reeds 38 jaren.  Ze hebben jammer genoeg klanten zien sterven maar onze jongste klanten hebben ze ook zien geboren worden.

Zo goed als zeker kunnen ze in de toekomst de zaak overgeven aan Tijs, hun zoon.  Met evenveel passie voor de zaak kan hij nog gemakkelijk 30 jaren bijdragen aan de Desselse horeca.

Horeca is iets raar, je moet het alleen maar graag doen!

1983

Luc  en Sonja baten het café het Tinkske uit op de Molsebaan in Dessel.

FOTO'S

1983

1994

Luc en Sonja baten het café De Campina uit op de Markt 2 in Dessel

FOTO'S

1994

2007

Luc en Sonja trekken op de Markt 7 in het centrum van Dessel een nieuwbouw op.  Op deze historische plaats waar de herberg Het Oude Huis - bij Melda - broederlijk naast de brouwerij Campina stond loopt het gerstenat Campinabier nog steeds uit de tapkraan!

FOTO'S

2007
Scroll to Top